Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.51 Star

Zupa pieczarkowa z makaronem

zupa 94% (woda, pieczarki, ziemniaki, śmietana 18% tłuszczu (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), marchew, cebula biała, olej rzepakowy, natka pietruszki, koperek, liść laurowy, pieprz czarny, sól, ziele angielskie), makaron 6% (makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), sól, olej rzepakowy)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
443 kJ/106 kcal
Tłuszcz: 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 13,0 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 3,3 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: