Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.26 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Zupa pieczarkowa z makaronem bezglutenowym

Olej rzepakowy, Sól, Makaron bezglutenowy, Koperek, Liść laurowy, Marchew, Pieprz czarny, Sojowa alternatywa śmietanki (Woda, ekstrakt SOJOWY (woda, SOJA łuskana [2%]), olej słonecznikowy, skrobia modyfikowana, cukier, maltodekstryny, stabilizator: guma karobowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa, sól morska, naturalne aromaty, witaminy: D, B12), Ziele angielskie, Ziemniaki, Cebula biała, Natka pietruszki, Pieczarki

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 024 kJ/245 kcal
Tłuszcz: 11,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 30,4 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: