Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.26 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Zupa pieczarkowa z makaronem bezglutenowym

Woda, Ziemniaki, Pieczarki, Sojowa alternatywa śmietanki (Woda, olej słonecznikowy, obłuszczone ziarno SOI (4%), cukier, emulgator (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych), stabilizatory (guma ksantanowa, guma guar, karagen), sól morska, aromat), Marchew, Cebula biała, Makaron bezglutenowy, Olej rzepakowy, Natka pietruszki, Koperek, Sól, Liść laurowy, Pieprz czarny, Ziele angielskie

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 024 kJ/245 kcal
Tłuszcz: 11,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 30,4 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: