Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Zupa pomidorowa z makaronem

Woda, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Koncentrat pomidorowy 30%, Marchew, Pietruszka, SELER korzeniowy, Cebula biała, Olej rzepakowy, Sól, Liść laurowy, Pieprz czarny, Ziele angielskie

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
584 kJ/139 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 18,6 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 4,6 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gluten
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: