Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36 Star
  • Less Gluten

Zupa z botwinki z ziemniakami i koperkiem

Burak, Cukier, Koncentrat buraczkowy (Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych, woda, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; warzywa i ekstrakty warzywne (zawierają SELER), przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty (zawierają SELER, MLEKO)), Koperek, Marchew, Marchew, Pieprz czarny, SELER korzeniowy, Śmietana 12% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Sok z cytryny, Sól, Ziemniaki, Botwinka

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
770 kJ/184 kcal
Tłuszcz: 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 33,0 g
w tym cukry: 9,6 g
Błonnik: 8,6 g
Białko: 5,8 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: