Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.44 Star
  • Less Gluten

Zupa z botwinki z ziemniakami i koperkiem

Woda, Botwinka, Ziemniaki, Marchew, Burak, Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), SELER korzeniowy, Sok z cytryny, Cukier, Koperek, Koncentrat buraczkowy (Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych, woda, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; warzywa i ekstrakty warzywne (zawierają SELER), przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty (zawierają SELER, MLEKO)), Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
854 kJ/204 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 33,0 g
w tym cukry: 14,8 g
Błonnik: 8,6 g
Białko: 5,6 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: