Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46
Zupa z kalarepy z białą kiełbasą, proziaki
Kiełbasa biała (zawiera GLUTEN, SELER, GORCZYCĘ i DWUTLENEK SIARKI), Marchew, Ziemniaki, Ziele angielskie, Śmietana 18% tłuszczu (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), SELER korzeniowy, Por, Pieprz czarny, MASŁO 82% tł., Liść laurowy, Cukier, Koperek, Kalarepa, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), JAJA kurze, Sól, Soda oczyszczona, Mąka PSZENNA, Kefir 2% tłuszczu (MLEKO pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych), Lubczyk
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 643 kJ/393 kcal |
Tłuszcz: 16,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g |
Węglowodany: 49,4 g w tym cukry: 6,1 g |
Błonnik: 5,0 g |
Białko: 13,6 g |
Sól: 1,5 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.