Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star

Zupa z kalarepy z białą kiełbasą, proziaki

Kiełbasa biała (zawiera GLUTEN, SELER, GORCZYCĘ i DWUTLENEK SIARKI), Marchew, Ziemniaki, Ziele angielskie, Śmietana 18% tłuszczu (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), SELER korzeniowy, Por, Pieprz czarny, MASŁO 82% tł., Liść laurowy, Cukier, Koperek, Kalarepa, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), JAJA kurze, Sól, Soda oczyszczona, Mąka PSZENNA, Kefir 2% tłuszczu (MLEKO pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych), Lubczyk

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 643 kJ/393 kcal
Tłuszcz: 16,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g
Węglowodany: 49,4 g
w tym cukry: 6,1 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 13,6 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: