Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.29 Star
  • Dairy Free

Zupa z kolorowej papryki z bezglutenowym makaronem

Woda, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), Marchew, Ziemniaki, Sojowa alternatywa śmietanki (Woda, olej słonecznikowy, obłuszczone ziarno SOI (4%), cukier, emulgator (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych), stabilizatory (guma ksantanowa, guma guar, karagen), sól morska, aromat), Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Cebula biała, Wywar warzywny (zawiera SELER), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Czosnek, Sól, Olej rzepakowy, Liść laurowy, Pieprz czarny, Tymianek, Ziele angielskie

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
415 kJ/99 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 16,4 g
w tym cukry: 3,9 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 2,4 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: