Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.29 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Zupa z kolorowej papryki z bezglutenowym makaronem

Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Olej rzepakowy, Sól, Cebula biała, Wywar warzywny (zawiera SELER), Liść laurowy, Marchew, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), Pieprz czarny, Sojowa alternatywa śmietanki (Woda, olej słonecznikowy, SOJA, syrop kukurydziany, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, sól morska), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Tymianek, Ziele angielskie, Ziemniaki, Czosnek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
439 kJ/105 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 16,6 g
w tym cukry: 4,0 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 2,5 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: