Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.29
-
Dairy Free
-
Less Gluten
Zupa z kolorowej papryki z bezglutenowym makaronem
Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Olej rzepakowy, Sól, Cebula biała, Wywar warzywny (zawiera SELER), Liść laurowy, Marchew, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), Pieprz czarny, Sojowa alternatywa śmietanki (Woda, olej słonecznikowy, SOJA, syrop kukurydziany, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, sól morska), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Tymianek, Ziele angielskie, Ziemniaki, Czosnek
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 439 kJ/105 kcal |
Tłuszcz: 3,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g |
Węglowodany: 16,6 g w tym cukry: 4,0 g |
Błonnik: 3,0 g |
Białko: 2,5 g |
Sól: 1,1 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- seler
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.