Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.3
Żurek z grzybami leśnymi i jajkiem
JAJA kurze, Chrzan (zawiera MLEKO, DWUTLENEK SIARKI), Cukier, Wywar warzywny (zawiera SELER), Majeranek, Pieprz czarny, Podgrzybki, Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Sól, Zakwas na żurek (mąka ŻYTNIA (5,6%), mąka PSZENNA, czosnek), Cebula biała, Olej rzepakowy, Czosnek
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 584 kJ/140 kcal |
Tłuszcz: 8,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g |
Węglowodany: 11,5 g w tym cukry: 2,6 g |
Błonnik: 3,1 g |
Białko: 6,0 g |
Sól: 1,8 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- jaja
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.